Uporabljate avto preproge?

2015-12-29 12:52

Nevarnosti in prednosti

Brez dvoma bo držalo, da so avto preproge postale sestavni del osebnih vozil. To ni več nikakršna modna muha, ampak gre preprosto za praktičen dodatek vozilu, ki omogoča njegovo lažje čiščenje in predvsem bistveno zmanjša možnost, da bi pri nekaterih delih vozila prišlo do poškodb, kot so praske in udarnine. Avto preproge različnih tipov lahko kupite v veliko različnih trgovinah ali jih naročite preko spleta. Slednje je še posebej praktično, saj vam jih v najkrajšem času dostavijo naravnost na vaš dom, vi pa ne samo, da ne boste izgubljali časa po trgovinah, ampak vam ne bo potrebno iskati prave preproge za vaše vozilo. Z nakupom preko spleta si namreč že vnaprej izberete vrsto vozila in potem se preproge, ki so zanj po meri narejene, že pojavijo na zaslonu. Izberete si še materiale, morda želite tipske avto preproge iz tkanin ali pa gumijaste, ki znajo biti bolj praktične in jih je nekaj lažje čistiti – in nakup je pri koncu. Preproge so torej vaše in ravno ste prejeli izjemno praktično rešitev za vašega jeklenega konjička.

Pri tem pa je vendar potrebno upoštevati tudi to, da nekateri vozniki niso najbolj pazljivi, ko vstopajo v svoje vozilo. Avto preproga se namreč lahko tudi premakne in vam med vožnjo onemogoči, da bi stopalko za zavoro pohodili pravočasno ali do konca. Zato je pomembno, da si kupite kvalitetnejšo izvedbo, ki se s čepki pritrdi na dno vozila in tako preprečuje, da bi med vožnjo zdrsnila iz svoje lege.

Če kupujete avto preproge za v prtljažnik, ki so podobne nekakšnim zaščitnim koritom, je treba paziti na iste reči. Če se namreč tovor premakne, vam lahko poškoduje notranji del vozila. Kvalitetni materiali avto korit pa preprečujejo, da bi se tovor nepričakovano premikal po prtljažnem prostoru vozila. Seveda pa to še ne pomeni, da vam ga ni potrebno kvalitetno pritrditi oziroma privezati.

Redna menjava in higiena

Kot vsaka druga reč, se tudi avto preproge umažejo, ko nanje stopimo s čevlji ali jih polijemo s tekočino. Marsikdo med vožnjo tudi kadi ali uživa hrano in tako se na njih znajdejo tudi drobtine ter madeži od masti in tekočin. Zato jih je seveda potrebno redno čistiti. Tekstilne preproge lahko skrtačite ali operete in potem posušite oziroma nesete v za to specializirano podjetje, ki se ukvarja z globinskim čiščenjem in vam bodo rade volje pomagali.

Gumijaste preproge za avto je nekaj lažje očistiti, saj jih lahko stuširate z visokotlačnim sistemom, s katerim vodo pod pritiskom usmerite v njihove pore, da umazanijo odplakne. Morda jih bo potrebno še malce dodatno zdrgniti s krtačo ter namiliti in na koncu pobrisati s krpo.

Zaščitne avto preproge so torej odličen dodatek k vašemu vozilu, zato si jih čim prej omislite, če si jih še niste ali pa odslužene zamenjajte, če so se denimo poškodovale ali pa so tako umazane, da jih bo pretežko očistiti. V vsakem primeru pa si omislite takšne, ki so narejen iz okolju in človeku prijaznih materialov, saj njihov nakup ni kratkoročna rešitev.

—————

Nazaj