Moto čelade, torbe in vse drugo

2018-06-21 14:35

Kupiš si motor in misliš, da je sedaj to to. Končno grem lahko na pot, kadarkoli se mi zdi. Končno lahko svobodno uživam. V resnici pa je to šele začetek, saj za vožnjo z motorjem potrebuješ še marsikaj drugega kot le svojega motornega konjička. Raznolika moto oprema je nujna za udobno in varno vožnjo. Treba si je kupiti motoristična oblačila in seveda tudi čelado ter še kup drugih reči, na katere se nikakor ne sme pozabiti. Če je tvoj žep bolj plitek, vsa ta dodatna moto oprema hitro nanese precej denarja. A to še ni razlog, da ne bi kupoval kvalitetno, saj se edino to splača. Poceni moto oprema se namreč tudi hitro obrabi, poleg tega pa ne nudi vedno takšnega udobja in varnosti kot dražji kosi.

Varnost mora biti prva

Moto oprema, ki je namenjena varnosti, seveda na motorju ne sme manjkati. Prav tako pa se pri njej ne sme varčevati, ampak je treba kupiti najboljše, kar si lahko privoščimo glede na naš proračun. Glavo imamo samo eno, hrbtenico prav tako, enako pa velja za naše telo. Narediti moramo vse, da ga ohranimo celega, čeprav bi se nam pripetila nesreča ali bi z motorjem padli. Dejstvo je, da smo pri padcu z motorjem precej izpostavljeni različnim poškodbam, zato je prav, da se pred njimi zaščitimo s čim boljšo opremo.

Čelade in motorističnih oblačil tako ne izbirajmo samo glede na videz in ceno, ampak predvsem glede na zaščito, ki jo nudijo. Pri tem pa nikakor ne zanemarimo tudi udobja: če se bomo zaradi napačne izbire namreč na motorju slabo počutili, bomo med vožnjo manj zbrani, kar je lahko tudi povod za nesrečo. Če imate denar za motor, mora biti denar tudi za zaščitno moto opremo.

Moto oprema in dodatki za dušo

Ko je enkrat osnovna moto oprema pod streho, pa je čas, da si počasi dokupite še kaj za svojo dušo. Lahko je to le malenkost, kot je kakšen poseben obesek za ključe, ali pa kaj večjega, o čemer ste sanjali že, od kar ste si kupili motor. Privoščite si kaj lepega, zaradi česar se boste še raje usedli nanj. Ni treba, da kupite vse dodatke naenkrat, lahko si vsako leto izberete nekaj in tako dopolnite svojo opremo in si naredite vožnjo bolj udobno in prijetno. V nekaj letih boste tako popolnoma opremljeni, vožnje z vašim motornim konjičkom pa bodo postale še veliko večji užitek.

—————

Nazaj